مزایا و معایب سرخ کن بدون روغن
وقتی صحبت از سرخ کن بدون روغن می شود سوالات زیادی در ذهن کاربران مطرح می گردد ازجمله:
1-آیا سرخ کن بدون روغن مضر است؟ 2-آیا غذای سرخ شده در سرخ کن سالم است؟ 3- تفاوت سرخ کن با توسترچیست؟ 4- مزایای سرخ کن بدون روغن چیست؟ و ….
مزایای سرخ کن بدون روغن
1-مصرف روغن کمتر
یکی از دلایل مهم استفاده از سرخ کن بدون روغن، مصرف کم روغن است که باعث می شود وعده های غذایی سالم تری را سرو نمایید و کالری کمتری را به بدن برسانید.
2-صرفه جویی در انرژی و زمان
سرخ کن های بدون روغن خیلی سریعترازفر موادغذایی را می پزند و همین امر باعث می شود در مصرف انرژی و زمان صرفه جویی شود.
فضای کمتری را اشغال می کند
3-فضای کمتری اشغال می کند
حتی بزرگترین سایز سرخ کن ها فضای خیلی کمی را روی میز یا کابینت اشغال می کنند و ظاهری زیبا و شکیل به آشپزخانه می دهند.
4-برنامه پخت متنوع
سرخ کن بدون روغن، علاوه بر سرخ کردن دارای برنامههای پخت متنوعی می باشد. مثلا میتوان برای گریل و پخت کیک یا پیتزا از آنها استفاده کرد و قابلیتهایی دیگری از جمله میوه خشک کن، جوجه گردان، آرام پز و … نیز دارند.همچنین دارای قابلیت گریل کردن نیز می باشد.
5-ایمن برای استفاده و حفظ طعم و کیفیت
سرخ کن ها بر خلاف مایکروویو از اشعه برای پخت مواد غذایی استفاده نمیکنند بلکه با استفاده از المنت غذاها پخته می شوند به همین دلیل عوارضی ندارند.همچنین هنگان سرخ شدن موادغذایی پاشش روغن وجود ندارد و کاملا ایمن است.همچنین با دستگاه سرخ کن بدون روغن، میتوانید غذاهایی با طعم و کیفیت بالا بپزید. با استفاده از هوای داغ، بخش بیرونی غذاها کاملاً سرخ و برشته شده، در حالی که بخش درونی آنها نرم و آبدار باقی میماند. این باعث میشود غذاها از لحاظ ظاهری جذاب و از لحاظ مزه نیز خوشمزهترو لذیذترباشند.
6-سادگی و استفاده آسان
استفاده از سرخ کن های بدون روغن بسیار آسان است و فقط کافی است با تنظیم دما و ساعت مورد نظر اقدام به پخت مواد غذایی نمایید.همچنین به راحتی می توانید مواد غذایی را گرم نمایید.
معایب سرخ کن بدون روغن
1-ظرفیت پایین سرخ کن رژیمی بدون روغن
سرخ کنهای بدون روغن، ظرفیت کمتری نسبت به فر، مایکروویو و… دارند و برای خانواده های پرجمعیت مناسب نمی باشند. هرچند که سرخ کن های متفاوتی با ظرفیتهای بالاتری نیز در بازار موجود می باشد اما سرخ کن های کوچک بسیار متداول تر می باشند.نمونه ای سرخ کن با ظرفیت بالا سرخ کن ………………………..می باشد.
2-گران بودن
به نسبت برخی از ابزارهای پخت قیمت بالاتری دارد و اگر بخواهید سرخ کن با ظرفیت بالاتری خریداری کنید باید مبلغ بیشتری بپردازید.
3-سرخ کن های بدون روغن تعدادی از سبزیجات را به طور کامل نمی پزند.
بعضی از سبزیجات و صیفی جات که بافت سفتی دارند مثل کلم بروکلی و هویج، به راحتی پخته نمی شوند و فقط قسمت بیرونی آن می پزد.
4-تمیز کردن سرخ کن بدون روغن سخت است
شستن سرخ کن کمی سخت است و شما باید بعد از استفاده و خنک شدن ظرف سرخ کن هرچه سریعتر مخزن آن را با آب گرم و مایع ظرفشویی بشویید و اگرنشسته بماند سبد سرخ کن بوی ناخوشایند و نامطبوعی خواهد گرفت. همینطور داغ شدن باقی ماندههای غذا در سبد و تابه باعث بوی بد و سوختنشان خواهد شد. این موضوع هم از لحاظ پزشکی خطرناک است، هم اینکه شستشوی مواد سوخته شده سختتر خواهد شد.